wtorek, 14 kwietnia 2015

Zupa cebulowa z grzanką.





  • Potrzebne:
-ok 3 duże cebule
-bulion
-2 średnie marchewki
-1 łyżka masła
-przyprawy: pieprz, sól, magi

  • Sposób przygotowania:
Cebule kroimy w cienkie paski i chwilę podsmażamy, następnie przykrywamy patelnię i dusimy jeszcze przez ok 5 minut. Tak aby cebula zmiękła i lekko się zarumieniła. Wszystko przekładamy do blendera, dodajemy marchewki i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy do zagotowanego bulionu i gotujemy na małym ogniu. Następnie dodajemy zaczepkę lub śmietanę do zup. Pieprz, sól, magi do smaku. 
Aby zrobić grzanki wystarczy położyć posmarowaną delikatnie masłem kromkę chleba na suchą, rozgrzaną patelnie.




Bon appétit!

El

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz