środa, 17 czerwca 2015

Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami.










Ostatnio jestem fanką kaszy jaglanej. Zrobiłam ją też na słodko na mleku z powidłami i była pyszna, ale do obiadu też okazała się wspaniała. 
W dodatku jest bardzo zdrowa i myślę, że zasmakuje każdemu. Warto spróbować, każdy może dodać swoje ulubione warzywo albo mięso i obiad gotowy :)









  • Potrzebne:
-opakowanie warzyw na patelnie
-1 szklanka kaszy jaglanej
-2 średnie piersi z kurczaka
-przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, pietruszka

  • Sposób przygotowania:
Kasze jaglaną gotujemy w dwóch szklankach lekko osolonej wody. W tym czasie, na patelni delikatnie podsmażamy warzywa z solą i pieprzem. Odkładamy na bok i zajmujemy się kurczakiem. Piersi kroimy w średniej wielkości kostkę, przyprawiamy solą i słodką papryką i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy około 10 minut. Kiedy kasza jaglana jest gotowa posypujemy pietruszką, dokładamy kurczaka i mieszamy.

Bon appétit!

Lena

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz