poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Tortellini ze szpinakiem i pomidorowym ragout






Kolejny przepis z cyklu 'dla zabieganych'. Niestety, przyznaje tortellini nie są wykonane przeze mnie, chociaż do złudzenia przypominają nasze polskie 'uszka', które przeważnie jadamy z barszczem. Jako dodatek pomyślałam o pomidorowym ragout, czyli nic innego jak gęsty sos pomidorowy z bazylią.










  • Potrzebne:
-1 opakowanie uszek ze szpinakiem
-1 opakowanie całych pomidorów w soku pomidorowym
-przyprawy: sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie
-2 łyżeczki masła
-1 mały ząbek czosnku

  • Sposób przygotowania:
Na początku zajmujemy się ugotowaniem tortellini, które przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie kroimy pomidory w kostkę, a na patelni podsmażamy posiekany drobno czosnek. Dodajemy pomidory razem z sokiem i przez chwilkę gotujemy na małym ogniu. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pod koniec dodajemy masło. Tortellini wykładamy na talerz, dodajemy na wierzch sos i sypiemy obficie bazylią.


Bon appétit!
Lena

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz