środa, 4 marca 2015

Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem.








Dzisiaj nie miałam zbyt wiele czasu na przygotowanie dużego obiadu. Zależało mi na zrobieniu czegoś co będzie szybkie, ale smaczne i syte. Nie zapomniałam tez o tym, żeby było zdrowo i lekko. Makaron z mięsem mielonym i szpinakiem to świetna propozycja:)











  • Potrzebne:
-1 opakowanie mrożonego szpinaku
-makaron rurki lub świderki
-1 opakowanie mięsa mielonego (dowolnego)
-1 ząbek czosnku
-przyprawy: pieprz, sól, przyprawa do mięs

  • Sposób przygotowania:
Na początku zajmujemy się makaronem i gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ważne aby nie był rozgotowany, koniecznie al dente. Następnie na rozgrzaną patelnie kładziemy mięso mielone i dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy przyprawy sól, pieprz i przyprawę do mięs. Dla chętnych, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak można dodać chilli. Gotowe mięso odstawiamy na bok i zaczynamy przygotowywać szpinak. Czosnek siekamy drobno, lub przeciskamy i chwilkę smażymy na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodajemy szpinak i posypujemy solą i pieprzem. Dokładamy przygotowane mięso i makaron. Wszystko razem mieszamy. 


Bon appétit!

El

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz