Piersi z indyka wyglądały pysznie jeszcze przed całkowitym przygotowaniem. Ser mozzarella idealnie rozpłynął się po upieczeniu i "skleił" ze sobą pieczarki i suszone pomidory. Co więcej mogę powiedzieć, pychota!
- Potrzebne:
-4 piersi z indyka
-2 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka masła
-suszone pomidory
-kilka pieczarek
-15 dkg sera mozzarella
-przyprawy: sól, pieprz
- Sposób przygotowania;
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, następnie solimy, pieprzymy i odkładamy do lodówki na 30 min w misie przykrytej folią spożywczą.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, masło i kładziemy schłodzone mięso. Opiekamy delikatnie przez ok 3 min z każdej strony. Odkładamy i zaczynamy smażyć pokrojone w mniejsze części pieczarki przez ok 3 min. Piersi smarujemy oliwą z oliwek i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Kroimy grubsze plastry mozzarelli i kładziemy na wierz. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 170 st C i pieczemy przez ok 20 min. Ale uwaga po 10 minutach, na wierzch dokładamy pieczarki i suszone pomidory, dlatego aby się nie spiekły.
Bon appétit!
El
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz