Biała kapusta z orzechami jest kontrowersyjnym połączeniem. Przyznam szczerze, niektórzy uważają, że nie smakuje to zbyt dobrze i oba składniki nie powinny nigdy się połączyć. A niektórzy są zachwyceni tak innowacyjny smakiem!
Polecam przekonać się osobiście :)
Pomysł doskonały na szybką sałatkę dla gości, lub jako dodatek do obiadu.
- Potrzebne:
-połowa małej głowy kapusty
-1 duże kwaskowe jabłko
-pół szklanka posiekanych orzechów włoskich
-1 szklanka naturalnego jogurtu (lub greckiego)
-1 łyżka posiekanej pietruszki
-przyprawy: sól, pieprz
- Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy drobno, solimy, zalewamy wrzątkiem aby zmiękła. Po 10 minutach cedzimy, odsączamy i pozostawiamy do schłodzenia. Orzechy włoskie parzymy i łamiemy lub kroimy na mniejsze części. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy naturalny jogurt. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. Dokładnie mieszamy.
Bon appétit!
El
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz