środa, 27 maja 2015

Piersi z kurczaka owinięte szynką szwarcwaldzką. 






Bardzo proste i szybkie danie. Roladki pieczemy w piekarniku, przy okazji jako dodatek możemy podać pieczone ziemniaki i kapustę pekińską z jogurtem greckim. Do środka roladki można włożyć kawałek sera camembert lub żółtego, który rozpłynie się i sklei całość.






  • Potrzebne:
-2 średnie piersi z kurczaka (potem rozkrawamy na cieńsze kotleciki)
-1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
-1/2 opakowania sera camembert
-przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięs, pietruszka

  • Sposób przygotowania:
Piersi myjemy i osuszamy, następnie kroimy na cieńsze kotleciki. Z obu stron przyprawiamy pieprzem, przyprawą do mięs, pietruszką, delikatnie solą. Po środku układamy plasterek sera camembert, zawijamy w roladkę i owijamy szynką. Blachę delikatnie oblewamy oliwą z oliwek, rozkładamy roladki i pieczemy w piekarniku 30 min w 180 st C. Co jakiś czas obracamy tak żeby nie spiekły się tylko z jednej strony. 

Bon appétit!
Lena

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz