piątek, 23 stycznia 2015

Naleśniki z mięsem, grzybami i smażoną cebulką. 









Do naleśników użyłam mrożonych grzybów, które zebrałam jeszcze latem. Cały smak dopełniła smażona cebulka, którą położyłam na wierzch, ale idealnie też pasowałby np sos pomidorowy. 











  • Potrzebne:
Farsz:
-500 g mięsa mielonego
-200 g grzybów
-1 ząbek czosnku
-1 duża cebula
-3 łyżki oleju
-przyprawy: sól, pieprz, chilli


  • Sposób przygotowania:
Grzyby dokładnie płuczemy i kroimy na kostki średniej wielkości. Czosnek drobno siekamy, mieszamy z grzybami i wkładamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju. Dusimy przez chwilę i przyprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy pół szklanki gotującej wody, aby grzyby się nie przypaliły. Dusimy ok 5 minut na średnim ogniu. Odkładamy grzyby do miski. Następnie na patelnie wkładamy mięso mielone z przyprawami: solą, pieprzem i chilli. Smażymy ok 10 minut i dodajemy grzyby. Farsz jest gotowy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju aż do uzyskania złotego koloru.
W tym czasie robimy naleśniki i według własnego uznania nakładamy farsz i zawijamy. Na wierzch posypujemy cebulką. 

































Bon appétit!


El

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz